Vuleta sedma na svetu, Mihambo vlada skokom udalj

Ostali sportovi 25. jul 202204:26 > 04:291 komentar
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ivana Vuleta osvojila je sedmo mesto u skok udalj na Svetskom prvenstvu u Judžinu. Srpkinja je stigla do 6,84 metara u četvrtoj i petoj seriji, što je bilo nedovoljno za odličje. Zlato je osvojila olimpijska šampionka Nemica Malaika Mihambo sa 7,12 metara. Druga je bila Nigerijka Ese Brume sa 7,02, dok je Brazilka Letisija Oro Melo sa jednim ispravnim skokom od 6,89 stigla do bronze.

Ivana je imala odličan prvi skok, koji je bio na granici sedam metara, međutim na njenu žalost bio je to mali prestup. Svetska šampionka u dvorani je u drugom pokušaju išla na sigurno i stigla do 6,67 i u tom trenutku sedmog mesta.

Srpkinja je rizikovala i u trećem skoku, ali je opet gazila dasku. Kao osma je uspela da izbori dodatna tri skoka. U istoj seriji Ese Brume je došla do 7,02, a Malaika Mihambo, koja je do tada imala dve neuspešna skoka, stigla je do 6,98. Njih dve su zauzele prve dve pozicije uoči tri poslednje serije.

U četvrtom pokušaju najbolja srpska atletičarka je aterirala na 6,84, što joj je omogućilo da se probije na šesto mesto. Mihambo je bila sve bolja i sa 7,09 u četvrtoj seriji je preuzela prvo mesto.

Identičnu daljinu kao u četvrtom Ivana je ostvarila i u petom skoku, samo što je za jedno mesto unazad pomerila Šveđanka Sanija, koja je stigla do 6,87 metara. Nije više imala snage Vuleta i stigla je do samo 6,75 metara. Mihambo je samo u poslednjem skoku sa 7,12 potvrdila krunu i pokazala da je bez premca na svetu u ovoj disciplini. Nemica je odbranila krunu osvojenu 2019. godine u Dohi.

Ostala je tako Srpkinja na dve medalje i to dve bronze sa planetarnih šampionata na otvorenom i to iz Moskve 2013.i Pekinga 2015. godine. Ivana već sredinom avgusta očekuje Evropsko prvenstvo u Minhenu.

Komentari

Vaš komentar