Žreb za SP: Crna Gora, Srbija i Hrvatska u prvom šeširu

rukometna reprezentacija Srbije
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Evropsko prvenstvo u rukometu ulazi u samu završnicu. Španija i Danska, odnosno Francuska i Švedska će se boriti za mesto u finalu, a Norveška i Island za mesto na Svetskom prvestvu, koje naredne godine, zajedno organizuju Švedska i Poljska.

Do planetarne smotre će se stizati kroz baraž mečeve, a žreb za pomenute dvomeče biće obavljen 29. januara u Budimpešti. Sigurni učesnici planetarne smotre su Švedska, Poljska, Danska, Francuska, Španija, Švedska i pobednik duela Norveška – Island.

U povlašćenom šeširu pred žreb, nalaze se: Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Češka, Nemačka, Mađarska, Holandija, Rusija i poraženi iz meča Norveška – Island.

REUTERS/Bernard Szabo

Potencijalni protivnici su selekcije koje budu pobednici prvog kruga baraža koji se igra u martu.

U prvom krugu, nosioci na žrebu će biti selekcije koje su bile plasirane od 16. do 24. mesta na Evropskom prvenstvu: Austrija, Bosna i Hercegovina, Belorusija, Litvanija, Severna Makedonija, Portugal, Ukrajina, Slovenija i Slovačka.

U drugom šeširu za prvi krug baraža su selekcije koje su bile najuspešnije u kvalifikacijama: Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Grčka, Izrael, Italija, Rumunija, Švajcarska.

Nakon dva kruga baraž mečeva, plasman na Svetsko prvenstvo će obezbediti još devet selekcija iz Evrope. Glavna runda baraža za Svetsko prvenstvo, na programu je 13. i 14. aprila, dok su revanš mečevi na programu 16. i 17. aprila.

Komentari

Vaš komentar