Pele nakon operacije tumora debelog creva: Sad mogu da igram i produžetke

Fudbal 15. sep 202118:223 komentara
Instagram/Pele
Izvor: Instagram/Pele

Legenda brazilskog i svetskog fudbala Edson Arantes do Nasimento Pele našalio se na svoj račun svog zdravlja i poručio "da se oseća spremnim za 90 minuta, plus produžetke" nakon što je napustio intenzivnu negu.

Slavni fudbaler, koji danas ima 80 godina, uspešno je operisan u bolnici „Albert Ajnštajn“ u Sao Paulu gde mu je uklonjen tumor debelog creva.

Trostruki osvajač Svetskog prvenstva bio je u bolnici od 31. avgusta nakon što mu je tumor otkriven rutinskim testovima.

Već sam napustio intenzivnu negu i već sam u svojoj sobi„, napisao je Pele na svom Instagram profilu i zahvalio se fanovima na podršci:

Nastavljam svaki dan srećniji, sa puno raspoloženja spreman da odigram 90 minuta, plus produžetke. Uskoro ćemo biti zajedno.“

Peleovo zdravlje je poslednjih godina zabrinjavajuće. Operisao je prostatu 2015. nakon što je po drugi put u šest meseci primljen u bolnicu, a zbog urinarne infekcije primljen je 2019. godine.

Peleov sin, bivši golman Santosa Edinjo, rekao je u februaru 2020. godine da je njegovom ocu „bilo neugodno“ da napusti svoju kuću jer ne može da hoda bez pomoći.

Pele je po mnogima najbolji fudbaler sveta svih vremena. U Brazilu je obožavan. Najbolji je strelac reprezentacije Brazila svih vremena sa 77 golova i jedan od samo četvorice fudbalera na planeti koji su postigli bar po gol na četiri različita Svetska prvenstva. Prvak sveta bio je 1958, 19662. i 1970. godine.

Komentari

Vaš komentar