Pele ponovo primljen na intenzivnu negu: Nastavljam da se osmehujem svaki dan

Fudbal 18. sep 202112:10 > 12:111 komentar
Instagram/Pele
Izvor: Instagram/Pele

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele poručuje da se odlično oseća nakon što je ponovo prebačen na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sao Paulu.

Slavni fudbaler, koji danas ima 80 godina, uspešno je prošle nedelje operisan u bolnici „Albert Ajnštajn“ u Sao Paulu gde mu je uklonjen tumor debelog creva.

Trostruki osvajač Svetskog prvenstva bio je u bolnici od 31. avgusta nakon što mu je tumor otkriven rutinskim testovima.

Nakon što je ponovo prebačen na intenzivnu negu njegova ćerka Keli Nasimento kaže:

Oporavlja se dobro i u granicama normale. Ovo je uobičajen scenario oporavka za muškarce njegovih godina, nakon ovakve operacije, ponekad je dva koraka napred i jedan nazad. Juče je bio umoran i napravio je korak unazad. Danas je bolje. Želim još jednom da se zahvalim kompletnom osoblju u bolnici ‘Albert Aujnštajn’ za svu pozitivnu energiju„, poručila je Keli Nasimento.

Nakon što je pre nekoliko dana napustio intenzivnu negu, slavni Pele je u poruci fanovima na Instagramu poručio da je spreman za „90 minuta, plus produžetke“.

U međuvremenu se oglasio i Pele i poručio da se i dalje raduje životu:

Prijatelji, još uvek se veoma dobro oporavljam. Danas su me posetili članovi porodice i nastavljam da se smejem svaki dan. Hvala Vam za svu ljubav koju dobijam od Vas„, napisao je slavni Pele u poruci na Instagramu.

Zdravstveni problemi

Peleovo zdravlje je poslednjih godina zabrinjavajuće. Operisao je prostatu 2015. nakon što je po drugi put u šest meseci primljen u bolnicu, a zbog urinarne infekcije primljen je 2019. godine.

Peleov sin, bivši golman Santosa Edinjo, rekao je u februaru 2020. godine da je njegovom ocu „bilo neugodno“ da napusti svoju kuću jer ne može da hoda bez pomoći.

Pele je po mnogima najbolji fudbaler sveta svih vremena. U Brazilu je obožavan. Najbolji je strelac reprezentacije Brazila svih vremena sa 77 golova i jedan od samo četvorice fudbalera na planeti koji su postigli bar po gol na četiri različita Svetska prvenstva. Prvak sveta bio je 1958, 19662. i 1970. godine.

Komentari

Vaš komentar