Portugalci iz Premijer lige neće moći da igraju protiv Srbije u martu?

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Prema novom pravilu uvedenom zbog koronavirusa klubovi Premijer lige mogu da spreče svoje fudbalere iz Portugala i Južne Amerike da igraju za svoje nacionalne timove tokom martovske međunarodne pauze. Ova vest izaziva posebnu pažnju jer je Portugal rival Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Meč između Srbije i Portugala na programu je 27. marta u Beogradu. 

Klubovi su obično dužni da fudbalere puste da igraju za svoje nacionalne timove u takmičarskim utakmicama.

Međutim, FIFA je proširila pravilo izuzeća uvedeno kao odgovor na pandemiju Covid-19. Novo pravilo omogućuje klubovima da spreče odlazak igrača u određenim situacijama, na primer ako postoji obavezni karantin od pet dana ili više po povratku.

Svako ko se vrati iz jedne od zemalja sa „crvene liste“ koju je sačinila vlade Velike Britanije – uključujući Portugal, čitavu Južnu Ameriku i delove južne Afrike – mora u karantin na 10 dana.

Portugalske zvezde poput Bruna Fernandeša iz Mančester Junajteda i Bernarda Silve iz Mančester Sitija, te nekoliko brazilskih reprezentativaca, među kojima su Sitijev par golman Ederson i golgeter Gabriel Žezus, Čelzijev defanzivac Tijago Silva, Evertonov napadač Rišarlison i Liverpulov Roberto Firmino, među onima su koji bi mogli biti pogođeni novim pravilom.

Ova vest izaziva posebnu pažnju jer je Portugal rival Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Meč između Srbije i Portugala na programu je 27. marta u Beogradu.

 

Komentari

Vaš komentar