Salah, Mane, Obamejan… najbolji afrički fudbal samo na kanalima Sport Kluba

Fudbal 24. nov 202121:15 > 21:20
Sadio Mane Senegal
Guliver Image

Sport Klub je stekao ekskluzivna medijska prava u regionu Balkana (uključujući Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, tkz. Kosovo, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Sloveniju) za naredna dva izdanja Afričkog kupa nacija, kao i nokaut faze CAF Lige šampiona Afrike za 2022. i 2023. godinu.

Izdanje Afričkog kupa nacija 2021. igraće se u Kamerunu od 9. januara do 6. februara 2022, dok će se izdanje 2023. igrati u Obali Slonovače 2023. godine.

U dogovoru, kome je posredovala agencija AGON, utakmice će se prikazivati na kanalima Sport Kluba, uz promociju na digitalnim platformama.

Afrički kup nacija je najveći sportski događaj na tom kontinentu koji privlači milione gledalaca na globalnom nivou. Liga šampiona Afrike je elitno afričko klupsko takmičenje koje uključuje neke od najvećih klubova na kontinentu.

Zahvaljujući ovom dogovoru moći ćemo prvi put u regionu da prenosimo Kup Afričkih nacija. Naši gledaoci zaslužuju najbolji mogući sportski sadržaj i sada će moći da uživaju i osete atmosferu koju nudi CAF, jer je fudbal u Africi visokog kvaliteta. Zadovoljni smo što ćemo sarađivati u narednim godinama i pružiti najveću moguću pokrivenost CAF navijačima u jugoistočnoj Evropi”, rekao je generalni direktor Sport Kluba Nemanja Simeunović.

Mohamed Salah (C) of Egypt, Sadio Mane (L) of Senegal and Pierre-Emerick Aubameyang of Gabon attend the Confederation of African Football awards ceremony in Accra, Ghana Obamejan Mo salah Sadio Mane
Guliver Image (Sadio Mane, Mo Salah i Pjer-Emerik Obamejan)

Generalni sekretar CAF Veron Mosengo-Omba je dodao:

Ovaj period najavljuje novu eru u afričkom fudbalu i još jednom vidimo brojne partnere koji dolaze da budu deo ovog putovanja. Afrički kup nacija i CAF Liga šampiona su glavni sadržaj Afrike i mi smo uzbuđeni što ćemo biti partneri sa Sport Klubom.”

Sport Klub je deo United Media, vodeće medijske kompanije na jugoistoku sa pet nacionalnih emitera i više od 50 plaćenih TV kanala, uspešnim digitalnim portfoliom od 28 veb portala, novina, časopisa i radio stanica.

Egypt's Mohamed Salah, center, battles for the ball with Congo's Delvin N'Dinga Rgipast
AP Photo/Nariman El-Mofty via Guliver

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare