Samo na SK: Ivana Vuleta u pohodu na još jedan dijamant

Sport Klub 19. maj 202211:241 komentar
Izvor: Atletski savez Srbije

Dijamant, sinonim za večnost i savršenstvo. Srpska i svetska “kraljica sportova” bogata je vanvremenskim dijamantom koji iz godine u godinu ima sve veču vrednost i status sportskog božanstva. Reč je o najboljoj srpskoj atletičarki, Ivani Vuleti Španović koja će se ovog vikenda takmičiti na drugom Vanda Dijamantskom mitingu koji će se održati 21. maja 2022. godine u Birmingemu, a čiji direktan prenos možete gledati samo na Sport Klubu.

Nakon što je ove zime pokorila svet i popela se na tron Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja: Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, dok će se Evropsko prvenstvo održati u Minhenu (Nemačka) od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

“Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21.maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6.70 – 6.80 m. Nedelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga sledi tempiranje forme za Svetsko prvenstvo koje je sredinom jula” , rekao je Ivanin trener, Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobeda na mitinzima DL i bila je tri puta ukupna pobednica dijamantske lige. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj. Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slede nalazi se olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo, kao i Loren Ugen osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani (Beograd 2022).

Komentari

Vaš komentar