Stolica: Ne slažem se da je gotova sezona!

Fudbal 10. avg 202213:01 8 komentara
Ilija Stolica
foto: FK Partizan/Sandić foto

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.00 dočekuju AEK iz Larnake u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon poraza rezultatom 2:1 u prvom meču, a trener domaće ekipe Ilija Stolica smatra da ima mesta za preokret.

Na pitanje novinara da li bi eliminacija iz Lige Evrope značila da je ovo kraj sezone jer se i titula u domaćem prvenstvu već čini daleka, šef stručnog štaba kluba iz Humske rekao je da se ne slaže sa tim.

„Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako“, rekao je Stolica.

Mediji spekulišu da bi ovo mogao da bude poslednji meč Stolice na klupi Partizana ukoliko u četvrtak budu eliminisani.

„Moj posao je najteži i najlakši, jer sam svestan odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Usmeriću stvari na ekipu, ona mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu i sastanku da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva i profesiji, bez obzira na pritiske, ličan faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuiteta, logistike, budžeta, svega onoga što jedna institucija sa sobom nosi. Moj posao je takav kakav jeste i ja sam sa time skroz komforan“, rekao je Stolica.