Divac: Novak je najbolji sportista na svetu

Tenis 11. dec 201516:19 > 16:22
Getty Images

Legenda srpske košarke, Vlade Divac pružio je podršku Đokoviću u izboru za nagradu Sportista godine magazina „Sport Ilustrejted“, i uputio mnogobrojne pohvale na račun tenisera.

Prvi put sam upoznao Novaka Đokovića pre 10 godina na ATP Mastersu u Madridu. Tada je bio tinejdžer i tek je započinjao karijeru, a ja samo što sam se povukao posle šesnaestogodišnje NBA karijere i preselio se u Madrid sa porodicom. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, a pored košarke, fudbala i drugih sportova, tenis mi je jedan od omiljenih. Ali to nije bilo prvi put da sam čuo o tom mladom momku iz Beograda“, otkrio nam je Divac u svojoj kolumni za „Sport ilustrejted“.

Popularni sportista Vlade Divac otkrio je i kako je sa Novakom privatno jako dobar prijatelj.

„Mnogo sam stariji od Novaka, skoro 20 godina, ali dok sam se bavio košarkom u SAD, čuo sam za klinca koji igra tenis i počeo da ga pratim. Kada je imao 18 godina konačno sam dobio priliku da ga upoznam u Madridu i od tada smo postali dobri prijatelji“.

Prvi reket sveta, Đoković poznat je i kao veliki humanista, uz pomoć supruge Jelene njegova fondacija pomogla je nemoćnima na svetskom nivou. Vlade Divac nije izostavio pohvale ni na tom polju.

„Što se mene tiče, Đoković je najbolji sportista na svetu. Pored njegovih ostvarenja na terenu, postoji mnogo toga što on radi, a da ljudi ne znaju. Njegova fondacija, koja pomaže školovanje srpske dece, kao i celokupan humanitaran rad kojim se bavi, pomažu ljudima širom sveta. Postao je suprug i otac i to je još jedna stvar u kojoj će siguran sam, biti dobar.Kompletna je osoba, ne možete naći nikakvo pitanje da li je taj momak dobar. Znao je svoje ciljeve tokom detinjstva, išao je korak po korak i ostvario ih. Siguran sam da još nije gotov, nastaviće gde je stao“.

Novak Đoković se našao među 12 kandidata za nagradu magazina „Sport Ilustrejted“. Divac ima veliku želju da je teniser osvoji jer smatra da je i te kako zaslužuje.