Junior Miomir Kecmanović osvojio teniski turnir Oranž Boul

Tenis 14. dec 201510:25 > 11:52
Getty Images Sport, Quinn Rooney

Najbolji juniorski teniser Srbije Miomir Kecmanović osvojio je noćas jedan od najprestižnijih juniorskih turnira, Oranž Boul u SAD, pošto je u finalu pobedio branioca trofeja Grka Stefanosa Cisipasa sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 7:6).

Kecmanović (16) je prvi put u karijeri osvojio Oranž Boul, juniorski turnir za igrače do 18 godina, koji su do sada osvajali Ivan Lendl, Rodžer Federer, Endi Rodik, ali i Janko Tipsarević i Laslo Đere.

Kecmanović je prošle nedelje u dublu osvojio i turnir Edi Heru.

On je pre početka takmičenja na Oranž Boulu bio 26. junior sveta, a posle osvajanja turnira ući će medju 20 najboljih.

„Ostvario sam svoje ciljeve što se tiče kraja ove sezone, sada se okrećem 2016. i moj fokus pre svega biće Australijan open u Melburnu. Ciljevi su visoki i daću sve od sebe da nastavim ovim putem kojim sam krenuo na Floridi“, izjavio je Kecmanović i naglasio:

„Oranž Boul je za mlade tenisere nezvanično Svetsko prvenstvo. Po teniskoj skali odmah je iza četiri gren slema. Osvojiti ga dokazuje da je teniser jedan od najboljih na svetu. Naravno, ta titula donosi i određenu dozu samopouzdanja, dokazuje da su sati treninga, odricanja, žrtvovanja opravdani, da je teniser na dobrom putu“, poručio je mladi šampion.