Đoković: Nemam snage ali sam precizan

Tenis 02. apr 201619:10 > 19:16
Mike Ehrmann/Getty Images

U nedelju, uz prenos na Sport Klubu, Novak Đoković piše novu stranicu istorije.

Nadamo se da će tako biti. Rival je Nišikori a pričamo o finalu turnira u Majamiju. Nole može šesti put do trone, može da preskoči Nadala po broju osvojenih titula kada je Masters serija 1.000 u pitanju. Novak je do sada već osvojio Dohu, Australijan Open i Indijan Vels. Meč počinje u 19 časova.

“ Brza je podloga. Nemam snage ni jak servis kao Izner ili Raonić, ali zato imamo preciznost i to me iz meča u meč vodi dalje. Uslovi za igru su jako teški, zato je bitno osvojiti što više lakih poena, a to možete jedino ako ste precizni. Za sada sam precizan. Nadam se da će tako biti i u finalu. Nišikori je ozbiljan rival. Očekujem borbu do poslednjih atoma snage” rekao je Đoković.

Na pitanje da li je stigao do maksimuma ili još uvek ima protsora za napredak Đoković je rekao:

“Uvek mislim da mogu da napredujem. To je jedan od razloga zašto naporno treniram, mogućnost za popravljanje nekog segmenta u igri me pokreće i još više motiviše. Naravno da imam mnogo samopouzdanja, ali sam i samokritičan. Uvek pronalazim stvari na kojima mogu dodatno da radim. U isto vreme, pokušavam da svedem broj grešaka na minimum.