Takmičenje u Singapuru završeno, od subote gledamo Federera

Tenis 04. dec 201418:24 > 18:28
Izvor: Getty Images Sport, Clive Brunskill

Četvrtak je bio poslednji dan takmičenja u Međunarodnoj premijer ligi u Singapuru.

Manila Maveriksi savladali su Mikromaks indijske asove 25:20, dok su Singapur Slamersi bili bolji od Ujedinjenih arapskih Emirata 27:25. Singapur Slamersima je ovo prva pobeda na turniru, i stigli su do nje na, uslovno rečeno, domaćem terenu.

U konkurenciji mešovitih dublova, u četvrtak smo gledali samo dva meča. Nestor i Flipkens savladali su Bopanu i Mirzu, dok su Berdih i Serena Vilijams bili bolji od Zimonjića i Mladenovićeve.

Getty Images Sport, Clive Brunskill

U muškom singlu, Berdih je bio bolji od Čilića, Monfis od Conge, Filipusis od Piolina koji je zamenio Santora, a Ivanišević od Raftera koji je nastupio umesto Agasija. Filipusis je tako nastavio svoju pobedničku seriju na turniru. Možda i najuzbudljiviji meč u ovoj konkurenciji, Agasi – Ivanišević je otkazan.

Kod dama smo gledali dva zabavna meča. Ana Ivanović pobedila je lako Kirsten Flipkens, dok su dve najbolje drugarice, serena Vilijams i Karolina Voznijacki odigrale nešto duži meč iz koga je nakon taj brejka Amerikanka izašla kao pobednica.

U muškom dublu smo takođe videli dva meča, Conga i Hui su bili bolji od Monfisa i Bopane, dok je srpsko-hrvatski par Zimonjić-Čilić slavio protiv Hjuita i Kiriosa.

Getty Images Sport, Clive Brunskill

Može se reći da ovaj egzibicioni turnir ispunjava očekivanja, jer se i teniseri i gledaoci odlično zabavljaju, ali ni mi pored TV ekrana ne možemo da se žalimo.

U petak je dan pauze na ovom zanimljivom turniru, a od subote nas nova uzbuđenja očekuju u Indiji. Takmičenju će se u ekipi Mikromaks indijskih asova priključiti i Rodžer Federer, a kada se ovaj neobični karavan preseli u Dubai, od 11. do 13 decembra, moći ćemo na terenu da vidimo i najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.