Tipsarević: Problemi su me nadgradili u svakom smislu

Tenis 05. dec 201412:24 > 12:24
Izvor: Getty Images Sport, Clive Brunskill

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je danas da se nada da će u januaru ponovo početi da igra na turnirima, kao i da jedva čeka povratak na teren.

„Nezahvalno je govoriti o konkretnim planovima, ali se iskreno nadam da ću se u januaru 2015. vratiti na turnire. Jedva čekam povratak na teren i radujem se pripremama za narednu sezonu, koje uskoro slede“, rekao je Tipsarević za sajt Teniskog saveza Srbije.

On je počeo da trenira posle godinu i tri meseca pauze, koju je imao zbog tumora na peti.

Tipsarević se nalazi u Nemačkoj, gde je na kontrolama i dodatnim terapijama, a uskoro će sa svojim timom otići u Dohu na pripreme.

„Počeo sam da treniram, naravno ne punom snagom, ali i ovo je veliki napredak. U Srbiji sam krenuo sa kretnim vežbama i vraćanjem u kondiciju. Tenis sam počeo da igram samo iz mesta, rano je za trčanje punom snagom, ali i to će doći“.

On je istakao da nije zapao u očaj i nemoć, jer za profesionalnog sportistu ne postoji gora kazna pošto nije znao kada će se vratiti na teren.

„Prolazio sam kroz agoniju i agresivne terapije, sve dok se nije pojavio tumor koji je na sreću bio benigni i u junu sam ga operisao u Nemačkoj. Oporavak je bio brz, međutim, pojava novog tumora na drugom mestu iznova nas je deprimirala. Usledila je još jedna operacija, posle koje više nisam mogao da hodam bez štaka. Od maja meseca, pa sve do novembra nisam mogao da se oslanjam na nogu, pa  ni da samostalno hodam. Ipak, nisam zapao u očaj i nemoć, već me je sve  to samo nadgradilo i kao sportistu i kao osobu“, kazao je Tipsarević.