US Open: Lajović ispao posle trilera

Tenis 29. avg 201623:48 > 23:50
Matt Roberts/Getty Images

Dušan Lajović nije uspeo da izbori plasman u drugo kolo US Opena. Posle velike borbe, mnogo preokreta i pet setova poražen je od Francuza Pera sa 3:2 po setovima 6:2, 2:6, 3:6, 7:5, 6:1.

Per će u narednoj rudni igrati protiv Kipranina Bagdatisa, kome je Argentinac Banjis predao meč zbog povrede, dok je na semaforu pisalo 6:4, 6:2, 1:1 za Bagdatisa. Lajović ima za čim da žali. Bio je blizu pobede, ali…

Nije dobro počeo. Lajović je delovao nemoćno u duelu sa Perom iz Francuske. Posle prvog seta na semaforu je pisalo 6:2. U tom trenutku, na osnovu svega viđenog na terenu delovalo je da će Lajović vrlo brzo ostati bez prilike da nastavi takmičenje na US Openu.

Međutim, Lajović se nije složio sa takvim epilogom. Uspeo je da podigne nivo igre. Zbunio je Pera koji je posle prvog seta bio uveren da neće imati problema na putu ka drugom kolu, ali… Lajović je drugi set dobio sa 6:2, treći sa 6:3 i samo ga je korak delio od plasmana u narednu rundu.

Ali Francuz je smogao snage da uzvrati udarac. Odigrao je sjajno četvrti set. Dominirao u svim elementima vodio sa 4:1. Delovalo je da meč sigurno ide u peti set. Lajović u tom trenutku nije želeo da se preda. Uspeo je da izjednači na 4:4.  Usledio je rat nerava. Per je poveo sa 6:5. Lajović pokušao da stigne do taj – brejka, ali Per je ovaj period igre dobio sa 7:5. Usledio je peti set. KO će imati više snage, koncentracije i sreće? Ko će na megdan Bagdatisu sa Kipra?

Lajović očigledno nije imao više snage. Per je napravio brejk odmah na početku petog seta i to je bilo dovoljno da stigne do pobede. Lajović je pokušavao da se vrati u meč. Imao je nekoliko prilika, ali ne i sreće da uzvrati brejk.

Kraj za Lajovića.