Beker: Đoković zna da trpi bol!

Tenis 30. avg 201616:55 > 16:57
Julian Finney/Getty Images Sport

Novak Đoković je preskočio prvu prepreku na US Openu. Posle četiri seta slavio je protiv Poljaka Janoviča po setovima 6:3, 5:7, 6:2, 6:1. Pomenuti Janovič je svojevremeno bio u polufinalu Vimbldona, ali su ga povrede zaustavile u razvoju karijere pa je sada 247 na ATP listi.

U narednom kolu, Novak igra protiv Veselog iz Češke koji je trenutno 49-ti na ATP listi. Veseli je u prvom kolu pobedio Munenija iz Indije posle velike borbe sa 3:2.

„Novak je dosta dobro izgledao na terenu. Janovič ima moćan servis i sjajan bekhend. Teško ga je pobediti kada mu sve polazi za rukom. Videlo se to u drugom setu. Novak već duže vreme vuče povredu zgloba. Zbog toga je poražen od Kverija na Vimbldonu, zbog je poražen od Del Potra na OLimpijskim igrama“ rekao je Beker i nastavio: „Kao pravi as, nije želeo da pričao o tome kako ne bi imanjio uspeh Kverija i Del Potra“.

Kakva je sada situacija?

„Bolja, mnogo bolja. Novak i dalje ima problem, ali ume i zna da trpi bol. Vidim da svi u prvi plan stavljaju Endija Mareja, koji zaista igra sjajno ove sezone. Stabilizovao je igru. Nema uspona i padova kao nekada. Stigao je US open sa zlatnom medaljom iz Brazila. S druge strane, znam da je Novak najjači kada je to najpotreebnije. Uveren sam da neće prepustiti titulu sa US Opena bez borbe do poslednjih atoma snage. Ja verujem da će osvojiti novi Grend slem. Novak zna da trpi bol“