USO: Troicki dobio triler

Tenis 30. avg 201623:04 > 23:07
Getty Image/ Grant Halverson

Prošao je Đoković. To se očekivalo. Prošao je Janko Tipsarević na radost svih ljubitelja tenisa u Srbiji, jer se posle mnogo problema sa povredama polako vraća u vrh stvetskog tenisa. Janko je dobio Kverija sa 3:1

Kverija koji je bio koban po Đokovića na Vimbldonu. Ispale su Ana Ivanović i Aleksandra Krunić. Ali, US Open je nastavljen… Dan ranije Lajović je posle trilera poražen sa 3:2 od Francuza Pera. Na red je došao Troicki. Ponovo triler. Ponovo pet setova. Troicki je protiv Albota iz Moldavije od 0:2 stigao do 3:2. Idemo dalje…

Čekali smo Viktora Troickog i Jelenu Janković. Viktor kao Viktor. Uvek igra mečeve sa mnogo uspona i padova. Igra mu se kreće od sumraka do svitanja. Rival je bio Albot iz Moldavije. Posle velike borbe i pet setova slavio je Troicki sa 3:2 po setovima 5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6.

Troicki će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca, Donaldsona koji je sa 3:1 dobio Belgijanca Gofana. Donalndson je 144 na ATP listi. Viktor je favorit i ljubitelji tenisa u Srbiji veruju da će uspeti da stigne do treće runde. Viktor je u petom setu imao dramatične trenutke. Dok je na semaforu pisalo 4:4, Albot je imao tri brejk lopte. Troicki su uspeo da se izvuče iz gotovo bezizlazne situacije. Stigli smo do taj- brejka, Albot je vodio sa 4:1, Viktor stigao do 5:5. Albot je pao, Viktor nije i sada je u narednoj rudni. Bravo majstore.

Viktor je pobedio, čekali smo Jelenu, sa nadom da će spasiti čast ženskog tenisa u Srbiji, s obzirom da su Ana Ivanović i Aleksandra Krunić ispale već u prvom kolu.