Janko: Sudije pogurale Karenja!

Tenis 02. sep 201602:36 > 02:39
Elsa, Getty Images

Janko Tipsraveić nije uspeo da stigne do trećeg kola US Opena. Posle pobede nad Kverijem, zaustavio ga je mladi Španac Karenjo, koji je posle velike borbe i trilera slavio sa 3:2.

Tipsarević je vodio sa 2:1 u setovima, gubio je sa 5:4 u četvrtom, ali je imao 0:30 na servis protivnika. Izgradio je poen i završio ga smečom, ali sudija mu ga je oduzeo jer je navodno Janko viknuo pre nego što je poen okončan.

Ne kažem da sam izgubio zbog toga, ali mislim da bih napravio brejk na 0:40. Dodatno me je pomutila činjenica da je poen trajao jako dugo i da sam psihički pao kako bih iza glave iščupao taj smeč. On je dodelio poen protivniku, rekao je da sam ja uzviknuo “idemo” pre nego što je on rival udario loptu, što ja nikada u svojoj karijeri uradio nisam, nikada“, rekao je Tipsarević i dodao: “Nije bilo dobro da mi se to desi u važnom trenutku posle svega što sam prošao… Pošto sam jako emotivan, zaista sam se trudio da budem miran sve vreme, da ćutim i da ne bacam reket uprkos brojnim propuštenim šansama. Iskreno mislim da su sudije pomogle rivalu da stigne do pobede“.

Za koga navija, pitali su novinari u Njujorku?

“ Za Novaka i Del Potra. Đoković mi je prijatelj, a sa Del Potrom sam našao zajendički jezik jer smo preživeli slične situacije u periodu koji je ostao iza nas”.

Srpski teniser ima sprman i plan do kraja sezone.

“Sankt Peterburg, Šenžen, Tokio, Šangaj, Moskva, pa ćemo videti, zavisi od mesta na ATP listi, imam još pet turnira na zaštićeni renking koja planiram da iskoristim“, zaključio je Tipsarević.