Jelena: Nemam samopouzdanja

Tenis 02. sep 201604:48 > 04:51
Izvor: Dennis Grombkowski/Getty Images

Jelena Janković je učešće na US Openu završila u drugom kolu.

Nepremostiva prepreka je bila devojka iz Španije, Karla Suarez Navaro, koja je slavila su ubedljivih 2:0. Jelena je u prvom setu delovala nemoćno, u drugom daleko bolje, ali…

“Imala sam dve rupture u ramenu i nekada se jednostavno udržavam, plašim se da udarim punom snagom, a za protivnice na visokom nivou potrebno je da mogu dugo da igram na visokom nivou. Frustrirajuće je što znam da sam neke stvari mogla da uradim, a sada ne mogu, lopte mi idu sporije“, rekla je Jankovićeva. 

Jelena je u drugom kolu US opena izgubila od Karle Suares Navaro sa 6:1, 6:4. 

“U prvom setu mi je koncentracija lutala, nisam mogla da se povežem, možda je i dugo čekanje zbog kiše otežalo posao, svima je. U drugom setu sam se malo povezala, počela sam da igram bolje, ali u ključnim trenucima nedostaje mi samopouzdanja. Kada fizički nisam na nivou, onda padnem i na mentalnom planu. Znam da telo ne može da mi izdrži, da ne mogu da trčim kao Inače i automatski nemam plan B.

Jankovićeva je naglasila da joj nedostaje kontuinitet i dodala:

“Nisam igrala na Olimpijskim igrama, ni u Montrealu, ni u Sinsinatiju, propustila sam mnogo turnira na kojima inače igram dobro i koje volim. Sezona se bliži kraju, a ja sam sada srećna i zadovoljna samo što sam zdrava i što uopšte mogu da igram. Uživam u tome. Želim da završim sezonu najbolje što mogu, a onda dobro da se spremim za sledeću“.