Keš: Federerov tajm-aut je varanje

Tenis 30. jan 201713:17 > 13:18
Izvor: Getty Images Sport, Patric Scala

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš smatra da je Rodžer Federer nepravedno tražio medicinske tajm-aute tokom polufinalnog i finalnog meča u Melburnu. Federer je i protiv Vavrinke u polufinalu i protiv Nadala u finalu zatražio medicinski tajm-aut u istom trenutku, na kraju četvrtog seta.

Švajcarac je inače poznat kao veliki kritičar svih koji koriste ovo pravilo, a tokom duela sa Nišikorijem, kada je Japanac zatražio pomoć na terenu, besno je reagovao bacajući maramice i flašicu sa vodom po terenu.

„Ne možeš prekinuti maraton samo zbog toga što si umoran. Ne mogu da opišem koliko je to loše izgledalo dok sam gledao. To je pogrešno, pogrešno, pogrešno. To je varanje i ne bi trebalo da bude dozvoljeno. To je „legalno varanje“ ali i dalje nije u redu“, rekao Keš.

Federer je posle osvajanja titule u nedelju odgovorio na ovu kritiku.

„Noga me bolela od drugog kola i meča sa Noom Rubinom. Uspeo sam da igram uprkos bolu. Iz nekog razloga protiv Stana Vavrinke me bolelo sve vreme, s obe strane prepone. Osetio sam jaču bol u drugom setu, a dodatno je pojačalo tokom trećeg. Pomislio sam da su pravila tu da se koriste, ali ne smeju da se zloupotrebljavaju. Mislim da sam pokazao to tokom 20 godina. Zato smatram da preteruje. Ja sam poslednji čovek koji traži medicinski tajm-aut.Ne znam o čemu on govori“, rekao je Federer.

Nadal nije imao komentar.

„Nemam mišljenje o tome. Ne znam šta je bio problem“, rekao je Španac koji je takođe tokom meča tražio pauzu, a posle nekoliko minuta u svlačionici vratio se u čistoj opremi.

Federer je osvojio 18. Gren slem u karijeri, prvi od 2010. godine.