Pariz: Đere protiv Krajinovića za mesto u glavnom žrebu

Tenis 28. okt 201712:42 > 14:24
Dennis Grombkowski, Getty Images Sport

Srpski teniseri Laslo Đere i Filip Krajinović ostvarili su pobede u prvom kolu kvalifikacija za Masters u Parizu, a o tome ko će u glavni žreb odlučivaće u međusobnom duelu.

Uzbekistanac Denis Istomin predao je meč Đereu, koji je u tom momentu vodio sa 6:1, 3:3. Mlađani Srbin na samo je jednu pobedu od učešća na prvom turniru serije 1.000.

Iako je Istomin prvi gem dobio sa samo jednim izgubljenim poenom na svoj servis, sve do kraja proteklo je u znaku Đerea, koji je kontrolisao igru sa osnovne linije. Pružao je otpo Uzbekistanac koliko je mogao, ali više od gema nije osvojio.

Drugi set protekao je bez brejkova. Jedinu šansu imao je srpski predstavnik u četvrtom gemu, ali je nije iskoristio. Dobro su servirala obojica, da bi Istomin predao meč posle gema dobijenog sa nulom.

Kako bi se prvi put u karijeri našao u glavnom žrebu nekog turnira iz serije 1.000, Đere će morati da pobedi zemljaka Filipa Krajinovića, koji je savladao Argentinca Gvida Pelju sa 6:4, 6:1.

Ubedljiviji je bio Srbin u svakom aspektu igre, dobro je servirao, oldično riternirao, pa je sa jednim brejkom u prvom i tri u drugom, savladao bolje rangiranog Argentinca.