Đoković: Ispunjen sam, zadovoljan, srećan… Uživam kao otac

Tenis 20. apr 201509:32 > 09:32
Julian Finney/Getty Images Sport

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da ne razmišlja o tome koliko će trajati njegov pobednički niz, već o tome da mora da se odmori za nastavak sezone

„Iskreno, ne razmišljam o tome koliko dugo ću moći da izdržim ili koliko će trajati ova serija. Srećom, imao sam sličnu situaciju 2011. kada sam pobedio u 40 mečeva za redom“, rekao je Đoković u Monte Karlu.

Đoković je u nedelju osvojio turnir u Monte Karlu, pobedivši u finalu Tomaša Berdiha iz Češke. To mu je bila 17. uzastopna pobeda u sezoni i četvrti osvojeni Masters turnir za redom.

Po rečima najboljeg svetskog tenisera, isto pitanje mu se postavlja nakon svake pobede: koliko dugo će trajati pobednički niz.

Stvarno ne znam, to je nešto što ne mogu da predvidim i na šta ne mogu da utičem“, reko je on i dodao da mu je potrebno bar nedelju dana odmora.

Julian Finney/Getty Images Sport

Ono na šta mogu da utičem trenutno je oporavak, jer mi je potrebno bar nedelju dana dobrog odmora. Ovo je za mene bilo dugih nekoliko meseci„, rekao je Đoković.

Đoković je sada vlasnik 52 titule, od čega 23 na najvišem, Masters nivou.

„Ne mogu da se žalim. Ali, odigrao sam mnogo mečeva, putovao mnogo, na Dejvis kup, Dubai, Indijan Vels, Majami… Došao sam ovde, nisam imao mnogo vremena i odmah sam prešao na šljaku što je totalno drugačija podloga“, kazao je on.

Zdrav sam i, očigledno, pun samopouzdanja. Sve ide u pravom smeru. Samo mi je potrebno malo slobodnog vremena„, rekao je Đoković.

Đoković će početkom maja igrati na turniru Masters serije u Madridu, gde će pokušati da nastavi odličan niz.

On je rekao da se ponekad na terenu oseća bolje nego pre četiri godine, kada je takođe imao dobar niz rezultata.

Uživam u tenisu, ali uživam i u tome da budem otac. To je dobra kombinacija. Ispunjen sam, zadovoljan i srećan. Sve sada ima više smisla“, rekao je Đoković.