“Novak bi imao najviše Slemova da nije nestao na 2 god"

Tenis 04. dec 201906:12
Justin Setterfield/Getty Images

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, kaže da je Novak Đoković najbolji teniser među Velikom trojkom kada su svi njeni članovi na vrhuncu svojih mogućnosti.

Rodžer Federer za sada ima 20 Gren slemova, jedan više od Rafaela Nadala i četiri više od Đokovića, a rasprava o najvećem svih vremena konstantna je.

“Rodžer je genije, igra savršeni tenis i ne sećam se da sam ikada video ikoga da igra na taj način, niti ću ga videti za svog života. Sve što on radi je savršeno. Ipak, kada svi igraju na najvišem nivou, Novak pobeđuje u najvećem broju slučajeva. Da Novak nije bio povređen one dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi bio teniser sa najviše Gren slem titula – mogu da zamislim da on jednog dana bude najuspešniji u istoriji“, kaže Muratoglu.

Aleksander Zverev rano se probio u vrh svetskog tenisa, ali još nijednom nije igrao ni u polufinalu nekog od Gren slem turnira.

“Da, brzo se popeo na ATP listi zbog kvaliteta koji poseduje, ali tokom tog vremena nije razvio one segmente kojima bio došao do Slem titule – tim stilom se ne osvajaju najveći trofeji. Kreće se neverovatno dobro, ali to nije dovoljno – ako ne razvije još neke stvari, biće u nevolji. Podseća me u tom smislu na Endija Marija, koji je morao da promeni neke stvari teniski pre nego što je osvojio Slem. To može da uradi i Saša, on se sada samo brani, a za Slem titule potreban je agresivan mentalitet“, zaključio je Muratoglu.