Polufinala ATP Madrida na SK

Tenis 09. maj 201502:26 > 02:29
David Ramos/Getty Images Sport

Endi Mari nastavlja sa fantastičnim igrama na šljaci i Britanac nikada u karijeri nije izgledao opasnije na ovoj podlozi.

 Nakon titule u Minhenu, brzo je uspeo da se adaptira na teren i klimu u Madridu i evo ga u polufinalu. Ali, sada ga očekuje taj veliki ispit, možemo da je nazovemo maturom, jer Kei Nišikori se na španskoj šljaci oseća bukvalno kao kod kue.

Opet, nakon pehara u Barsi, Japanac je u polufinalu Madrida i ne samo to, već ako uporedimo igre svih  tenisera do sada, nema sumnje da je on do ovog trenutka najubedljiviji od svih na ovom turniru. U četvrtfinalu, uz samo šest izgubljenih gemova, poslao je kući Davida Ferera.

Samo, problem za Nišikorija je to što je Mari jedan od retkih koji ima ključ za njegovu bravu, od četiri duela do sada, uspeo je da pobedi samo na jednom. Do sada u karijeri, Nišikori je podigao devet pehara, dok je Mari osvojio 32. titule Ove godine, Japanac ima dva pehara, a Endi samo pomenuti u Minhenu

NADAL – BERDYCH

Nema sumnje, vratio se stari Rafa Nadal, a to je loš znak za sve buduće protivnike na šljaci.

Ne samo činjenica da je pobedio Dimitrova, nego način na koji se radovao posle tog meča pokazali su nam da se vratio.  U stvari, više je to bilo olakšanje, kao da je sav taj teret spao sa njegovih ramena, a samopouzdanje se vratilo.

Sledeći zadatak je da se osveti Tomašu Berdihu za poraz u četvrtfinalu Australian Opena na početka sezone. Tada je bio povređen i umoran, ali sada igra potpuno spreman i pred svojom publikom. Iako ima ubedljivih 18-4 protiv Čeha, svakako je taj poslednji meč najsvežiji u sećanju, a Rafa ne voli neraščišćene račune.

Berdih će za ovaj meč potpuno morati da promeni pristup i način igre. Nakon što je pobedio dva sjajna servera, Congu i Iznera, sada ga očekuje sušta suprotnost. Bezbroj puta smo pričali o tome šta muči Berdiha, da su njegovi problemi pre svega psihološki, a sa 29 godina, polako mu ističe vreme da ih se reši…