Biserka Petrović: Đoković me mnogo podseća na Dražena

Tenis 18. jun 202015:23 > 15:32
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Majka jednog od najvećih hrvatskih i jugoslovenskih košarkaških velikana Dražana Petrovića biranim rečima pričala je o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Srpski igrač je ovih dana glavna zvezda Adria tura u Zadru, a od petka do nedelje na kanalima Sport Kluba ćete moći da uživate u još jednom teniskom spektaklu.

Đoković je više puta isticao da bi voleo da poseti i rodni grad Dražena Petrovića, Šibenik, a Biserka Petrović se toplo nada da će se to dogoditi u skorije vreme, prenosi Šibenski portal.

„Još ne znam da li će Novak da dođe u Šibenik. Takav je bio plan, ali javili su mi da je došlo do nekih izmena. Sve bi trebalo da bude poznato tokom današnjeg dana. U svakom slučaju, ako Novak ne uspe da dođe, otići ću ja u Zadar jer je izazio želju da budem na otvaranju njegovog humanitarnog turnira. Novak je, inače, pre izbijanja epidemije hteo da dođe u Draženov muzej u Zagrebu, ali onda se dogodilo što se dogodilo, pa je to odloženo. Što se tiče posete Šibeniku sigurna sam da će, ako i ne uspe ovaj, doći neki drugi put, jer Novak stalno letuje u Dalmaciji, tako da će biti prilika,“ rekla je Biserka, a potom je biranim rečima govorila o Đokoviću koga naziva jednim od najvećih sportista svih vremena sa ovih prostora:

„Veliki sportisti po pravilu su i veliki ljudi. Takav je i Novak, fantastičan momak, koji dolazi iz prekrasne porodice. Sećam se kada sam bila na Fajnal foru u Beogradu, njegovi roditeji bili su stalno uz mene, od tada traje naše prijateljstvo. Mnogo me podseća na Dražena, ta njegova želja da pomogne, bude uz ljude, učini ih srećnima.“

Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić
Marin Radić