Tim: Novak nas nije terao ni na šta

Tenis 21. jul 202016:40 > 16:46
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Austrijski teniser Dominik Tim ponovio je da su nedavne kritike na račun prvog reketa sveta Novaka Đokovića zbog organizacije Adrija tura prošlog meseca nepravedne.

Nekoliko tenisera, među kojima je i Đoković, bilo je pozitivno na koronavirus posle takmičenja na dve stanice Adrija tura, u Beogradu i Zadru, pre nego što je turnir otkazan. Najbolji teniser sveta se zbog toga našao na udaru poslednjih nedelja, a nisu pošteđeni ni ostali učesnici.

Tim sada priznaje da je učešće na humanitarnom turniru u prestonici Srbije, na kojem je osvojio titulu, bilo greška, ali naglašava da je Đoković pokušao da uradi nešto pozitivno.

Nije pravedno prema Novaku jer nije prekršio nijedan zakon, niti nas je terao. Nijednog tenisera nije terao da igra, niti je terao ikoga da ima interaciju sa navijačima. Bila je to naša odluka. Turnir je bio organizovan sa dobrim ciljem“, naglasio je Tim u intervjuu za CNN.

Pored Austrijanca, na turniru u Beogradu igrali su i Aleksander Zverev i Grigor Dimitrov, a Bugarin se potom našao na terenu i u Zadru. Kada je objavljeno da je Dimitrov pozitivan na koronavirus, dalje takmičenje u hrvatskom gradu, a potom i ostatku serije turnira je otkazano. Posle je ustanovljeno da su pored Dimitrova zaraženi i Đoković, Viktor Troicki, Borna Ćorić i trener prvog reketa sveta Goran Ivanišević.

Trenutno treći teniser sveta je istakao da su se kolege i on zanele zbog radosne prilike, posle duge pauze, pošto je sezona prekinuta još u martu.

Očigledno je da su svi pogrešili, ali je to sada već prošlost, svi koji su bili pozitivni su sada zdravi, što je dobar znak“, istakao je Tim i dodao, „U realnosti, videli smo srećne navijače, radosnu decu i zaboravili smo da održavamo razdaljinu, da se ne slikamo, ne grlimo. I to je bila greška. Svi žalimo, ali u isto vreme sada je sve u redu“.