Dimitrov: Sâm 24 sata dnevno, loše misli dolaze…

Tenis 27. jul 202011:25 > 11:30
Reuters/Antonio Bronic

Grigor Dimitrov izgubio je na egizibicionom turniru od Felisijana Lopesa i Rišara Gaskea, ali kaže da mu je glavno to što se vratio na teren posle oporavka od koronavirusa.

“Pretpostavljam da je drugačije za svakoga. Ja nisam disao dobro, bio sam umoran, nisam osećao ni ukus ni miris, sve što možete da zamislite. Nije bilo zabavno i, da budem iskren, srećan sam što sam na terenu sada. Ne uzimam svaki dan zdravo za gotovo, zaista cenim što sam tu – lepo je što tokom pauze možemo da dođemo i da igramo“, kaže Dimitrov u intervjuu za tennismajors.com.

Bio je mesec dana kod kuće i kaže da mu je to i mentalno teško palo.

“Sâm si 20-24 sata dnevno, naravno da ti mnogo stvari prolazi kroz glavu. Nema veze koliko si mentalno jak, loše misli su neizbežne u glavi tada, tako da sam morao i sa time da se nosim“.

Sinsinati i US open i dalje su u kalendaru, a Dimitrov se nada da će moći da igra.

“Pokušavam da se trudim svakog dana – čak i ako sam umoran ili nisam, da nastavljam da radim. Jednog dana se osećam zaista dobro, na terenu sam četiri sata, ali onda odjednom moram potpuno da se ugasim, da odremam ili da se odmorim. Moram da prođem kroz taj proces što je više moguće. Nadam se da ću se u potputnosti oporaviti“, zaključio je bugarski teniser.

Dimitrov je bio i treći teniser sveta, u karijeri je osvojio osam titula i igrao tri Gren slem polufinala.