Rodžer: Ne mogu da jurim broj 1, ali Igre u Tokiju…

Tenis 28. jul 202020:41 > 20:43
Getty images/Ryan Pierse

Švajcarski teniser Rodžer Federer svestan je da neće još dugo igrati, ali se nada da bi mogao do medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Čuveni igrač osmog avgusta ulazi u 40. godinu života i nalazi se na zalasku karijere.

Ne znam što će se dogoditi u sledeće dve godine. Zato planiram godinu za godinom. Činim to zajedno s suprugom Mirkom, uzimam u obzir porodicu, karijeru i moje zdravlje. U ovom trenutku još uživam igrajući i verujem da ću moći da uvidim kad će ‘mašina’ prestati da se okreće, kad će početi da mi ponestaje dah„, istakao je Federer u razgovoru za „SRFSport“.

Rodžer će zbog operacije propustiti ostatak godine. Ipak, veruje da bi u narednoj mogao do trofeja. Među glavnim ciljevima nalaze se OI u Tokiju, koji se pomerene za leto 2021.

Olimpijska medalja je cilj. Da nije tako, ne bih ni učestvovao. Sve je moguće. Mogu je osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, u muškim ili mešovitim parovima. Mislim da imam šansu da pobedim i u singlu. Pripreme za takav događaj krežu najmanje tri meseca ranije, ali još ne mislim na to. Ono što znam je da je mene teško da se borim za ‘broj 1’ kroz celu sezonu, ali na jednom turniru je sve moguće„, naveo je Federer.

Federer sa Igara ima srebro iz Londona 2012. i zlato u dublu sa Stanom Vavrinkom iz Pekinga 2008. godine.