Mari: Trenirao sam sa najboljima, oni se ne ustručavaju

Tenis 22. avg 202013:32 > 13:38
Izvor: REUTERS/Susana Vera

Britanski teniser Endi Mari priznao je da još nije našao svoj ritam pred nastavak sezone na ATP turu posle duge pauze zbog pandemije koronavirusa.

Mari je zbog povrede svoj poslednji zvanični meč odigrao još u novembru, a u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju, koji se zapravo igra u Njujorku, njegov rival biće Amerikanac Frensis Tijafo. Taj turnir će biti glavna provera pred US Open, koji počinje 31. avgusta.

Radujem se, samo da bih se ponovo vratio takmičenju“, rekao je Mari, „Uživao sam poslednjih dana u treninzima sa najboljim igračima, što sam pomalo radio i kod kuće, ali ne tkoliko. Drugačiji su uslovi, živahno je, brzo, veoma vruće. Trenirao sam sa Timom, Rubljuvom, Hačanovom, a oni se ustručavaju. Sve je u drugačijoj brzini od onoga na šta sam navikao, u pojedinim trenucima sam bio van ritma, ali se osećam veoma dobro na terenu. To je zapravo sve što sam i želeo. Moja želja je bila da dođem na US Open bez bolova, da bih mogao da uživam u igranju na Gren slemu. Poslednje godine su bile teške, a sada sam u poziciji da se ponovo takmičim i, naravno, igram na jednom od najvećih turnira na svetu“.

Mari je u Njujork otputovao pre 10 dana i od tada se nalazi u takozvanom mehuru, koji obuhvata samo boravak u kompleksu „Flešing Medouza“ i hotelu.

Otkako sam stigao, dva puta sam testiran na koronavirusa. Od onoga što sam do sada video, stvari se rade kako treba“, naglasio je Mari.

Masters Sinsinati od subote možete da pratite na kanalima Sport Kluba, a svakog dana se mečevi igraju od 17 časova po našem vremenu.