Nadal: Nisam odgovoran za Rafine poraze

Tenis 17. jul 201513:04 > 13:06
Getty Images Sport, Julian Finney

Toni Nadal, trener i stric nekada najboljeg tenisera sveta Rafaela, nije uvređen rečima legendarnog Džona Mekinroa da je možda vreme da Španac promeni trenera.

Reči Džona Mekinroa me nisu povredile. Kada dođe vreme da Rafa promeni trenera, on će to i da odluči. S Mekenroom sam uvek imao dobar odnos. Ako Rafael odluči da promeni trenera i da će mu tako biti bolje, on će to i da učini„, rekao je Toni Nadal.

Ne osećam se odgovornim za rezultate Rafaela. Nisam odgovoran za njegove pobede, pa ne mogu ni za poraze. Imamo stil igre koji treba da prilagodmo novim uslovima, ali svakako nećemo igrati kao David Ferer i Endi Marej“.

Nadal smatra da se tenis poslednjih godina promenio.

„Moramo da odgovorimo na te promene. Sada postoji ubeđenje da gotovo niko od trenera ne može da pomogne igraču. Mislim da je potrebno pronaći neko rešenje koje će osigurati veći kvalitet i snagu igranja“.

Iskusni trener očekuje da Rafa povrati nekadašnji nivo.

Ne mislim da je Rafa umoran. Naprotiv, verujem da on može da se vrati na najviši nivo. Želimo da se borimo za najvažnije trofeje. Naš cilj je da godinu završimo u Top 8 i obezbedimo mesto na završnom ATP turniru u Londonu„, istakao je Toni Nadal.