Mnogo motiva: Novak za titulu, prvo mesto i 600. pobedu!

Tenis 02. nov 201408:59 > 09:02
REUTERS/Jason Lee

Miloš Raonić igra drugo finale Masters 1000 turnira u karijeri i nada se prvoj velikoj tituli u karijeri.

S obzirom na to kako je igrao protiv Federera i Berdiha i na kraju dobio te mečeve, ima puno pravo na to. Ali, sa druge strane će biti neprikosnoveni Novak Đoković, koji je takođe pun motiva. On želi 600. pobedu u karijeri, želi da što pre prekine sve računice oko toga ko će završiti godinu kao prvi i pored svega toga, želi da ostane perfektan protiv Kanađanina.

Do sada je dobio sva tri meča protiv rođenog podgoričanina a baš zbog toga što je najbolji riterner današnjice, sigurno je najteži mogući protivnik za MIloša. Novak je bio veoma ubedljiv na celom turniru, u polufinalu je počistio Keija Nišikorija i delimično se osvetio za poraz u polufinalu US Opena.

– Bio je težak meč protiv Nišikorija. Nisam izgubio set do finala, što mi daje samopouzdanje. Osećam se sveže i motivisano pred meč za trofej. Keija nije služio servis, možda je bio umoran jer je kasno završio prethodni meč. Ali, bez obzira na sve, igrao sa dobro, bio koncentrisan, radio sve što je bilo neophodno. Dobro serviram u važnim momentima što me ohrabruje pred finalni duel – rekao je Novak, prenosi sajt ATP-a.

 Sve je bilo sjajno, mislim da sam odigrao odličan meč. Mada, imao sam malih problema u pojedinim aspektima igre tokom meč, ali sam uspeo da pronađem rešenje – rekao je Kanađanin

Naravno, ne zaboravite i turnir šampionki u Sofiji, tamo finale igraju Andrea Petković i Flavija Peneta od 17:00 na SK6. Uživajte!