Čilić: Zahvalan sam Đokoviću do kraja života

Tenis 02. nov 201418:03 > 18:03
Getty Images Sport, Al Bello

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da je do kraja života zahvalan Novaku Đokoviću zbog podrške prošle godine, kada he bio optužen za korišćenje dopinga

Zbog greške Međunarodne teniske federacije Čilić je bio suspendovan četiri meseca i to je moglo da ugrozi njegovu karijeru, ali je kasnije oslobođen optužbi, da bi se ove godine vratio na teren u velikom stilu i osvojio svoj gren slem trofej na US Openu.

„Događanja prošle godine promenila su me kao osobu. Tada sam saznao ko su mi prijatelji, a ko se pretvarao da mi je prijatelj. Tek tada sam postao svestan kakve ljude imam oko sebe“, rekao je, između ostalog, Čilić u intervjuu Rojtersu i zahvalio se najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji je stao uz njega.

„Bio sam vrlo iznenađen Đokovićem. Borio se za mene kao retko ko. Ne vidi se često da se neko iz samog vrha tako bori za nekog drugog. Biću mu zahvalan do kraja života na načinu na koji me je podržao. To me je učinilo jačim iznutra“, kazao je Čilić.

Hrvatski teniser trenutno zauzima 9. mesto na ATP listi, a obezbedio je učešće na završnom turniru sezone ovog meseca u Londonu.