Beker Australijancima: Niste fer, Đoković apsolutno u pravu

Sport Klub 21. jan 202122:576 komentara
Alexander Hassenstein/Getty Images

Lokalne vlasti u Australiji odbacile su predlog najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je u ime igrača tražio iste uslove za sve učesnike turnira, pošto su čak 72 takmičara završila u strogom karantinu bez mogućnosti treninga. Domaći igrač Nik Kirijos je ponovo na ružan i nekorektan način kritikovao srpskog tenisera, ali je zato u Novakovu odbranu stao njegov nekadašnji trener Boris Beker.

Legenda svetskog tenisa istakao je da su svi Đokovićevi zahtevi bili razumni.

Sve tačke koje su bile zapisane apsolutno su tačne i legitimne. Imate osećaj da šta god Đoković trenutno radio, samo će dobijati kritike. Zaista neopravdano. Želeo je da se založi za igrače, samo je želeo da stvori poštene uslove za sve, ali je bio oštro kritikovan, čak i od premijera”, rekao je Boris Beker za Eurosport i dodao:

Mislim da je za Australiju, posebno za Melburn, važno da igrači dođu u ovaj grad. To je dobro i za ekonomiju. Država i grad imaju koristi, a onda morate da se odnosite prema igračima pravednije i sa poštovanjem.“

Beker, koji je i sam dva puta bio pobednik Australijan opena, kaže da će oni koji su u karantinu ući u turnir nespremni.

Postoji 70 pogođenih igrača od ukupno 128. Trećina je sigurno u lošim uslovima u Australiji. Nisu trenirali, čak ni izašli na svež vazduh. Sve zimske pripreme koje su obavili do tada biće uzalud. Morate se zapitati da li su to pošteni uslovi za sve. Kao organizator, morate se zapitati: da li je to razumno?

Australijan Open bi trebalo da počne 8. februara. Titule brane Novak Đoković i Sofija Kenin.

 

Komentari

Vaš komentar