Bekeru preti deportacija iz Velike Britanije

Tenis 26. jul 202218:383 komentara
Getty images/Elsa

Legendarnom nemačkom teniseru Borisu Bekeru (54) preti deportacija iz Velike Britanije pošto odradi zatvorsku kaznu, prenose britanski mediji.

Nekada najbolji teniser sveta i trostruki pobednik Vimbldona trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog utaje poreza i malverzacija posle bankrota.

Beker je osuđen na 30 jeseci. Prve nedelje kazne proveo je u ozloglašenom zatvoru Vansvort, da bi ga zatim prebacili u HMP Hanterkomb, 70-ak kilometara udaljen od Londona koji je zatvor nižeg rizika. Ostrvski mediji navode kako Bekeru po izlasku iz zatvora preti deportacija iz Velike Britanije kao strancu koji je odslužio zatvorsku kaznu od 12 meseci ili više.

Prema drugom scenariju Beker bi mogao biti vraćen u Nemačku pre nego što mu istekne kazna, i da odsluži ostatak vremena u domovini. Nemac živi u Londonu od 2012. godine, ali nikada nije zatražio britansko državljanstvo.

Beker je tokom igračke karijere zaradio više od 130 miliona evra, međutim 2017. je proglasio bankrot. U karijeri je osvojio 49 turnira od toga šest gren slem titula. Sa reprezentacijom Nemačke dva puta je osvojio Dejvis kup (1988, 1989).

Komentari

Vaš komentar