Bezbedna u svom domu: Predstavnici MOK razgovarali sa Peng

Tenis 21. nov 202118:53 3 komentara
EPA

Međunarodni olimpijski komitet potvrdio je u nedelju da su zvaničnici MOK imali polučasovni razgovor sa Šuai Peng koja im je potvrdila da je bezbedna i da je dobro.

Nakon skoro 20 dana od kada je optužila nekadašnjeg potpredsednika Vlade za silovanje i perioda tokom koga niko sa njom nije bio u kontaktu, Šuai Peng razgovarala je sa zvaničnicima MOK.

Sve što je Komunistička partija preko medija koji sarađuju sa državom u tom periodu radila da uveri svetsku javnost da je Peng dobro nije dalo rezultate. Čak ni njeno pojavljivanje na omladinskom turniru u ovoj zemlji u nedelju.

Sa Peng su u nedelju razgovarali predsednik MOK Tomas Bah, predsednica odeljenja za sportiste Ema Tero i član MOK Li Lingvei, nekadašnji potpredsednik Teniske federacije Kine.

Peng se zahvalila MOK na brizi.

„Objasnila nam je da je dobro i da je bezbedna, da je u svom domu u Pekingu, ali da želi da njena privatnost u ovom periodu bude poštovana. Zbog toga i želi da u ovom periodu provodi vreme sa prijateljima i porodicom“, navedeno je u saopštenju MOK.

Predsednik MOK Tomas Bah pozvao je Peng da mu se pridruži na večeri kada bude u Pekingu u januaru, a „ona je to rado prihvatila“. Pozvani su i Tero i Li.

„Laknulo mi je što vidim da je dobro, to je bila naša glavna briga. Čini mi se da je opuštena. Ponudili smo joj da ostanemo u kontaktu, naglasili i da ima svu našu podršku i ona nam je rekla da to veoma ceni“, rekla je Tero.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare