Dan preokreta: Nori okrenuo Gofana za polufinale Vimbldona

Kameron Nori
REUTERS/Paul Childs

Britanski teniser Kameron Nori drugi je polufinalista Vimbldona, pošto je u pet setova savladao Davida Gofana 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Kakav dan na terenima Ol Ingland Kluba. Oba četvrtfinala završena su posle pet setova. Novak Đoković je okrenuo 0:2 protiv Janika Sinera, ali čini se da je više napetosti bilo u „slabijem“ preokretu Kamerona Norija.

Iskusniji David Gofan dva puta je vodio po setovima. Pride, znatno ubedljivije je dobio prvi i treći set nego što ih je dobijao Nori. Gofan je prvi set dobio 6:3, a treći 6:2.

Međutim, 12. teniser sveta pokazao je veliku mentalnu snagu. Drugi set rešio je u svoju korist 7:5, a onda u trećem, iako se povijao pred naletima Belgijanca, uspeo da se odbrani. A onda iskoristi svoju šansu, napravi brejk i dođe do 2:2. U petom setu Nori je izdržao sav pritisak, a onda u 11. gemu napravio brejk odluke. Posle toga je odbranio servis i ostvario rezultat karijere.

Nori je postao prvi Britanac posle Endija Marija koji je ušao u polufinale Vimbldona, a te 2016. Mari je i osvojio ovaj turnir. Međutim, na putu Noriju stoji šestostruki šampion Novak Đoković.

Komentari (0)

Vidi sve komentare