Đoković: Glavni sponzori su ostali uz mene, Lakost je trpeo pritiske

Tenis 20. maj 202219:133 komentara
Izvor: xMatthieuxMirvillex via Guliver Image

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zahvalio se sponzorima koji su ostali uz njega u turbulentnoj situaciji od početka godine, a pogotovo Lakostu.

Đoković i Pežo nisu produžili saradnju, sličan je slučaj i sa softverskom kompanijom UKG, pa smo upitali Novaka da nam kaže kako je koji sponzor reagovao na sve što se zbivalo od početka 2022. godine.

Povezane vesti

„O nekim stvarima i ne mogu da govorim pre nego što se izdaju zvanična saopštenja za javnost. Glavni sponzori su ostali uz mene i na tome sam im zahvalan, ali neke sponzorske ugovore više nemam. To je sve što mogu da kažem, ne mogu da ocenjujem i procenjujem da li je neko trebalo da me napusti ili ostane uz mene. Mnogo je faktora koji utiču na to“, rekao je Novak i nastavio:

„Ponavljam, drago mi je da su uz mene ostali glavni sponzori – Lakost, Hed i Asiks. Pogotovo Lakost. S njima smo često bili u kontaktu, najviše Edoardo (jedan od Đokovićevih agenata), i ja sam lično razgovarao sa prvim čovekom Lakosta. Oni su razumeli čitavu situaciju i sve što se dešavalo. Kao njihov globalni ambasador, bio sam im bitan. Nisu bili u lakoj poziciji. Rekli su nam da je bilo dosta i pritisaka, i od medija i od klijenata nekih koji možda nisu bili saglasni sa time da ja ostanem. Uvek ima izazova, ali mislim da su napravili dobru odluku i zahvalan sam im na tome – trudiću se da, kao i do sada, zastupam brend Lakost kao što dolikuje, na najbolji mogući način. Ipak je to jedan od najstarijih teniskih brendova, sto i više godina, ponosan sam što nosim krokodila“.

xMatthieuxMirvillex via Guliver Image

Posle još jedne u nizu sličnih konferencija za medije, pitali smo Novaka ima li neko pitanje koje bi voleo da smo mu postavili, a nismo.

„Nemam neko pitanje takvo pitanje, da budem iskren. Ponekad sam u raspoloženju da samo prođem brzo konferenciju za medije sa nekim brzim, standardnim pitanjima, ali ako ima neka vruća i interesantna tema, volim da porazgovaram o tome iako me u timu uvek opominju da bi manje trebalo da govorim o osetljivijim temama“, rekao je Đoković i dodao:

„To je nešto na šta su ljudi verovatno navikli, ja nemam dlake na jeziku, pogotovo kada je pravda u sportu u pitanju. Neke stvari se ponavljaju, uvek ima tema, a ja volim da stanem na stranu igrača – što je i logično, jer sam i ja igrač. Ponekad možda dublje zađem u te teme nego što bi trebalo“.

#social-embed_1

Atmosfera u Parizu ove godine je dosta drugačija jer restrikcija u vezi s pandemijom skoro i da nema.

„Drago mi je da vas vidim uživo. Stvarno je i fantastična atmosfera na treninzima. Danas smo igrali pred skoro pola Šatrijea. Nismo na to navikli, ali lep je osećaj. U ovom stadijumu karijere, publika je jedan od najvećih razloga zašto nastavljam da se takmičim. Ta energija i podrška, osećaj da je posvećena pažnja tvojoj igri i ovom sportu, to je veoma značajno“.

Đoković će se u prvom kolu Rolan Garosa sastati sa Jošihitom Nišiokom iz Japana.

Komentari

Vaš komentar