Đoković: Izašli smo da pobedimo u dublu; AO je blizu, bićete informisani

Tenis 04. dec 202101:082 komentara
Filip Krajinović, Novak Đoković
xOscarxJ.xBarrosox via Guliver

Srbija nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je od izabranika Viktora Troickog u subotu ukupnim rezultatom 2-1 bolja bila selekcija Hrvatske. Posle meča najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da će Srbijau budućnosti morati da ima ustaljeni dubl-tandem, ukoliko želi da beleži dobre rezultate u Dejvis kupu.

Hrvatska je bila bolja ukupnim rezultatom 2-1 – Borna Gojo bio je bolji od Dušana Lajovića u singlu, Novak Đoković je porazio Marina Čilića, a dubl Pavić/Mektić lako je dobio meč protiv srpske kombinacije Đoković/Krajinović.

#related-news_0

Sezona se za mene danas završila i ne žalim zbog igranja ni na jednom turniru. Uvek dajem sve od sebe kada predstavljam državu – to ima dodatni značaj za mene i za sve druge koji su uključeni u našu reprezentaciju. Nažalost, ovog puta nismo uspeli, jedna pobeda u singlu nije dovoljna. Ovaj format takmičenja je okrutan jer zahteva da pobedite u svakom setu svakog meča koji igrate – sve se računa. Dobili smo jednu dodatnu priliku jer smo prošli kao najbolji drugi tim. Danas nismo uspeli. To je sport, šta možete? Ni za čim u životu ne žalim. Pokušavam da iz svega izvučem pouku, naročito iz teških trenutaka kao što je ovaj. Koliko god ovo za mene i za čitav tim bilo bolno, ovo je prilika da ojačamo, rastemo i razvijemo se kao igrači i kao ljudi. Nadam se da smo naučili nešto na ovom Dejvis kupu. Uvek ćemo igrati na ovom takmičenju jer nam je bitno da igramo za svoju državu“, izjavio je Novak Đoković.

Kakav je osećaj kada svetski broj jedan u singlu igra protiv najbolje rangiranog dubla sveta?

Izašli smo na teren verujući da možemo da pobedimo Mektića i Pavića, a ne sa belom zastavom. Da nismo mislili da ćemo pobediti, ne bismo ni izlazili. Znali smo da će dubl, majstorica, biti najteži meč. Nažalost, mi u dublu nismo bili favoriti – igrali smo protiv dvojice momaka koji stalno igraju zajedno i kojima je dubl specijalnost. Mi ne igramo često dubl, a možda bi trebalo. Da bismo imali bolji rezultat na Dejvis kupu, moraom da imamo više dubl-igrača. Oni se veoma dobro poznaju, tačno znaju gde ko ide. Sa nama, momcima koji igramo singl, to nije slučaj. Mi riterniramo kroz sredinu jer u singlu ima dovoljno mesta. U dublu se to pokriva i oni su tako došli do mnogih lakih poena, stavljali su nas pod konstantan pritisak. To je što je. Pokušali smo i nije uspelo. Moramo da imamo dubl-tim koji stalno igra zajedno – u suprotnom će nam osvajanje Dejvis kupa biti teško kao uspon na Mont Everest“, rekao je svetski broj jedan, koji će se sada odmarati pred početak nove sezone.

Iskoristiću naredne dane da se odmorim, oporavim i zaboravim na tenis. Znam da svi sada žele odgovore o mojoj narednoj sezoni, ali bićete informisani kada za to dođe vreme. Ne mogu da dajem nikakve datume. Australija dolazi brzo, sve ćete znati“, zaključio je Đoković.

Hrvatska će četvrti put igrati u finalu, a boriće se za treću titulu u Dejvis kupu. U drugom polufinalu snage će odmeriti reprezentacije Nemačke i Rusije. Taj duel je na programu u subotu.

Komentari

Vaš komentar