Đoković: Kako se osećam? Užasno… Igra mi se raspala

Tenis 30. jul 202115:3627 komentara
Novak Đoković
Izvor: REUTERS/Geoff Burke-USA TODAY Sports

Novak Đoković bio je veoma razočaran posle dva poraza u polufinalima Olimpijskih igara u Tokiju.

Kako se osećaš, bilo je prvo što su novinari upitali Đokovića u miks-zoni.

„Užasno. Osećam se užasno“, kratak je bio Novak.

U singlu je Novak izgubio deset od poslednjih jedanaest gemova, pa je poražen od Aleksandera Zvereva sa 1:6, 6:3, 6:1.

„To je sport. On je igrao bolje. Moram da mu odam priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobijao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao – otkad sam poveo sa 3:2 u drugom setu, nisam dobijao lake poene uopšte. Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab procenat prvog servisa… Na ovom nivou, sa pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Šta da se radi? Nisam došao svež ovde, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motivisan, naravno sa željom da donesem medalju“.

Đokovića i u subotu čeka dupli program – od 8.00 po srednjoevropskom vremenu igra za bronzanu medalju u singlu sa Pablom Karenjom Bustom, a rivali Nini i njemu u meču za bronzu u miksu biće Ešli Barti i Džon Pirs iz Australije. Taj duel drugi je po redu na terenu broj jedan, posle finala ženskog dubla koji počinje u 8.00.

Na pitanje koliko će mu biti potrebno da preboli poraz, Novak je odgovorio:

„Ne znam. Trenutno se osećam užasno, ali sutra se nadam svežem početku. Nadam se da ću se oporaviti i da ću moći da osvojim barem jednu medalju za svoju zemlju“.

Komentari

Vaš komentar