Đoković: Linijske sudije? Ja sam za tehnologiju

Tenis 08. feb 202117:48
Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković je posle pobede nad Žeremijem Šardijem u tri seta u prvom kolu Australijen Opena pričao o tome da se dobro oseća na "Rod Lejver" areni. Kaže da nije bilo nikakve nervoze, a pričao je dosta o činjenici da ove godine u Melburnu nema linijskih sudija, kao i o rekordima koje je postavio i koje će postaviti u karijeri.

Novak je rekao da je zadovoljan kako je počeo meč, da je posle brejka imao nastup bez mane. Posebno mu je drago da je bio dominantan na svom servisu jer želi brze gemove kada servira.

Mislim da je genearlno svaki udarac bio veoma dobar i na visokom nivou. Veoma sam zadovoljan kako sam otvorio ovaj Austalijan Open. Odlična je bila priprema što sam već igrao na Rod Lejver areni ATP Kup. Imao sam četiri meča pre prvog kola, tako da nisam bio previše nervozan. Prvi meč na Grend slemu i to u večernjem terminu nije lak ali osećao sam da sam bio dugo na terenu i to mi je pomoglo da imam dobar početak„, rekao je Novak Đoković.

Novaka su pitali i za linijske sudije kojih na Australijan Openu nema.

Neko me je u avgustu u Njujorku pitao da li bih podržao ideju da imamo ovakvu tehnologiju na svakom turniru i da turniri naprave ovakvu investiciju. Rekao sam da podržavam to jer osećam, naravno da shvatam istoriju i tradiciju i navike sudija u stolici da imaju linijske sudije, ima i volontera, sudija koji vole tenis koji žele da budu na terenu blizu igrača i da budu deo ovog događaja. Međutim ja sam za tehnologiju. Mislim da je se dokazalo da je to ispravno u ovoj situaciji. Ne vidim zašto bismo imali linijske sudije iskreno ako imamo tehnologiju. Zadržao bih skupljače loptica ali ako se radi o linijama ja sam za tehnologiju„.

Đoković je potom pričao i o rekordima. On ih drži nekoliko, trebalo bi da bude najbolji po broju nedelja provednih na prvom mestu, a pitali su ga koji mu je rekord omiljeni.

Naravno jasno sam govorio o činjenici da je jedan od najvećih ciljeva da budem rekorder po broju sedmica na prvom mestu. Bližim se tome. To mi je životno ostvarenje. Grend slemovi takođe, Mastersi, međusobni dueli sa najboljima. Imam mnoog sreće što sam u ovoj poziciji i probaću a nastavim i da postavljam nove ciljeve pred sebe jer imam osećaj da osim ljubavi i strasti zbog koje igram ovaj sport, najveći razlog zašto i dalje igram je ta čista emocija koju imam kada uživam u igir. Istovremeno moram da imam ciljeve. Sve što sam uradio za 15 godina, neću se zadovoljiti time i hoću da budem na vrhu i da osvajam najveće trofeje. Tome stremim„, dodao je Đoković.

On je potom još jednom ponovio da mnogo poštuje rekorde Rodžera Federera i Rafe Nadala kao i da su ga oni motivisali i vukli ka uspehu.

Komentari

Vaš komentar