Đoković: Ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove

Darrian Traynor / Stringer

Prvi teniser sveta Novak Đoković održao je dirljiv govor nakon što je osvojio 10. titulu na Australijan Openu. Đoković je istakao koliko su mu tim i porodica pomogli da osvoji trofej u Melburnu.

Nakon Stefanosa Cicipasa i njegovih čestitki Novaku, publici na Rod Lejver Areni obratio se i osvajač 22 gren slem titule.

„Prvo moram da kažem da sam dirnut rečima Stefanosa Cicipasa, hvala na tom poštovanju i lepim rečima, cenim to. Mislim da obojica možemo da se složimo, na terenu smo ljuti rivali, ali to ne znači da ne treba da se cenimo i priznajemo trud rivala. Cenim tvoj trud, nisi imao sreće, bila je velika borba, ovo nije tvoje poslednje GS finale, imaš pred sobom više vremena od mene. Čestitam i tvom timu i porodici, znam koliko vremena provodite u tome da postaneš bolji i na terenu i van njega. Ti si jedan od najprofesionalnijih na turu, jedan od najzanimlivijih momaka, izuzetno si interesantna osoba. Voleo bih da završim komentarom o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dve relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo, a poruka za bilo kog mladog tenisera ili teniserku u svetu koji sanja da bude ovde sada gde smo mi – sanjajte veliko, usudite se, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove, nije bitno odakle dolaze, ja mislim da što imate teže detinjstvo, to postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dozvolite da vam niko oduzmite san, negujte to, kao što gajite cveće, čak i ako nađete jednu osobu na svetu koja će vas podrži u tome, zadržite je i sanjajte veliko, možete u tome da uspete“, rekao je Novak i nastavio svoj dugi pobednički govor.

„Kakvo putovanje je ovo bilo za moju porodicu. Ne znam kako da počnem i završim, ništa ne shvatam zdravo za gotovo, znam koliko me tolerišete na terenu i van njega, cenim ljubav i podršku koje dobijam. Zašto se smeješ Gorane? Ne znam da li ćeš mi ikada oprostiti zbog ovoga što sam vam radio ove godine. Hvala vam iz dubine duše. Ovo je bi najizazovniji turnir koji sam ikada igrao u životu, s obzirom na to da nisam igrao prošle godine. Želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto igram najbolji tenis u karijeri u Australiji, pred legendarnim Rod Lejverom, baš na ovom terenu. Trudim se da se uštinem i da živim ovakve trenutke, znam da je ovo dug govor, ali moram još ovo da kažem, samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja, pa bih rekao da je ovo verovatno najveća pobeda u mom životu. Voleo bih da se zahvalim organizatorima, volonterima, svima koji su deo neverovatnog događaja. Kreg (Tajli) je bio od velike pomoći meni i mom timu godinama i hvala što si uradio sve da se osećamo kao kod kuće. Znam da je bio rekordan broj gledalaca ove godine i hvala što ste učinili sve da ovo izgleda ovako“.

Novakov trofej u Melburnu je još „teži“ kada se uzme u obzir i Novakova deportacija i cela drama koja se dogodila prošle godine nakon što je sleteo u Melburn.

Tridesetpetogodišnji srpski teniser u finalu u Melburnu pobedio je Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5 za dva časa i 59 minuta igre i po deseti put u karijeri osvojio Gren slem trofej na najmlađem kontinentu. Novaku je do 22. Gren slem titule došao uz samo jedan izgubljen set i na prvom mestu večne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

Komentari

Vaš komentar