Nestvaran pad Đokovića: Kraj Novakovog olimpijskog sna!

Tenis 30. jul 202110:53 > 15:19215 komentara
Novak Đoković
Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković izgubio je od Aleksandera Zvereva sa 1:6, 6:3, 6:1 u polufinalu olimpijskog turnira u Tokiju, i to nakon što je imao set i brejk viška.

Meč se može jasno podeliti na dva dela. Đoković je osvojio prvi set, a zatim napravio brejk za 3:2 u drugom. Nije Zverev ni dotad igrao slabo, 6:1 nije bio realan rezultat prvog seta, ali je Novak blistao na svim važnim poenima, počev od spasene brejk lopte servisom u prvom gemu.

Čitao je odlično servise Zvereva, a još bolje napade, te je pasingom osvojio dva važna poena. Jedan za prvi brejk u prvom setu, a drugi za dve vezane brejk lopte u petom gemu trećeg seta. Realizovao je drugu nakon što je forhend volej Zvereva završio u mreži, a Nemac je loptu poslao daleko na tribine i zaradio opomenu.

Tu se završava prvi deo meča. U narednom gemu, Zverev kreće na sve ili ništa, i odigrava dva perfektna poena za 0-30. Đoković zatim izlazi na mrežu već posle servisa, gubi i taj poen za tri brejk lopte, a prvi znak dodatne nervoze bio je kada je i na sledećem poenu odigrao servis-volej. Izgubio je i taj poen, Zverev se vratio u meč, a bio je to prvi od neverovatnih osam gemova u nizu koliko je Nemac uzeo.

Đokovića je potpuno stao prvi servis, uvukla se i panika, a pad se nije mogao zaustaviti. Poslednja prilika za to bila je u drugom gemu drugog seta, kada je Zverev već bio napravio brejk. Tada je Novak krenuo na sve ili ništa, stvorio je četiri brejk lopte ukupno, a od toga je na dve imao skoro pa dobijene poene – međutim, oba puta je premlako napao forhendom i dao Zverevu šansu da se spase, šansu koju je ovaj iskoristio.

Tada je Novak potpuno izgubio nerve, ostao bez plana, dopustio još jedan brejk i to je de fakto bio kraj meča.

Prvi finalista Igara je Karen Hačanov, koji je bio bolji od Pabla Karenja Buste. Novak će u subotu sa Špancem igrati za bronzu.

Komentari

Vaš komentar