Gem, set i meč – Markus Vilis u penziji

Tenis 04. mar 202111:01 > 12:51
markus vilis
Izvor: Neville Williams, Getty Images Sport

Markus Vilis odlučio je da ode u penziju.

Ako i ne znate mnogo detalja o njegovoj karijeri, sasvim sigurno se sećate Vimbldona 2016. godine i autsajdera koji se nadigravao sa Rodžerom Federerom u drugom kolu.

Vilis je rešio da sa svega 30 godina završi tenisku karijeru.

„Odlučio sam da završim profesionalnu tenisku karijeru nakon 22 godine posvećene ovom poslu.

Putovao sam širom Ujedinjenog kraljevstva, Evrope, sveta. Upoznao sam neke briljantne ljude, stekao sam prijatelje za ceo život i iskusio sam stvari koje nisam mogao ni da zamislim kada sam prvi put uzeo reket u ruke pre četvrt veka. Napravio sam više grešaka nego što mogu da prebrojim, na terenu i van njega i učio sam iz njih. Ponosan sam što sam uspeo da se nađem u glavnom žrebu Vimbldona na najluđi i najteži mogući način.

Pamtim igranje na juniorskim slemovima, predstavljanje svoje zemlje, donošenje vode na Dejvis kup mečevima i naravno Vimbldon 2016. i 2017. Ali, došlo je vreme kada treba da poslušam sebe i da razmislim o svojoj budućnosti, o mojoj ženi i deci koji su me uvek podržavali tokom ovog putovanja. Nije mi bilo lako da donesem ovu odluku, ali mislim da je potpuno ispravna.

Vreme je da se kaže ‘gem, set i meč’.

Igrao sam protiv najboljeg igrača svih vremena na najboljem turniru na najboljem terenu i znam koliko sam radio da ostvarim taj san.

Posebno hvala mami i tati i celoj porodici za svu podršku i vreme koje su mi posvetili kako bi mi sve ovo omogućili. Hvala Geriji i Karmen Luis koji su me podržali kada sam bio prilično izgubljen dvadesettrogodišnjak bez renkinga. Bez vas sve ovo ne bi bilo moguće.

Sledeće poglavlje mog života takođe je vezano za tenis jer počinjem da se pripremam za trenerski posao, a pokrenuću i podkast „What you talking about Willis“.

Nadam se da ću motivisati neku novu generaciju i pokazati joj da svako može da živi svoj san“, napisao je Vilis.

 

Komentari

Vaš komentar