Ivanišević: 97% igrača bi se povuklo sa AO, ali ne i on

Tenis 29. jan 202314:5078 komentara

Goran Ivanišević je na konferenciji za medije nakon 10. titule Novaka Đokovića na Australijan openu govorio o saradnji sa prvim teniserom sveta, kao i o tome kako reaguje kada mu Novak oštro odgovori nakon važnih poena, što je već nekoliko puta bio slučaj na važnim mečevima.

„Morao bih da se složim sa onim što je Novak rekao, definitivno najbolja titula u karijeri, ne samo zbog toga šta se sve desilo prošle godine i zbog toga što se vratio, nego i zato što su poslednje tri nedelje bile ekstremno teške. Mislio sam da sam 2021. video sve, kada je slavio ovde uz probleme sa trbušnim mišićem… Ali ovo je bilo neverovatno. Igrati ovako, sve bolje iz dana u dan, to je impresivno“, rekao je Ivanišević i nastavio o tome koliko je Novak bio blizu toga da ne igra na AO ove godine.

„Hajde da probam ovako. Ne bih rekao 100%, ali 97% igrača na turu bi, ako u subotu dobiju rezultate magnetne rezonance, otišlo pravo u sudijsku kancelariju i povuklo se sa turnira. Ali ne i on. On je sa druge planete. Njegov mozak radi drugačije. Sa njim radim četiri godine, ali još uvek se ponekad čudim kako njegov mozak radi. Dao je sve. 77 terapija dnevno. Svaki dan je bio sve bolji i bolji. Nisam ovo očekivao, iskreno. Bio sam šokiran“.

Ivanišević je na interesantan način opisao i to kako on svakog dana uči nešto novo iz saradnje sa Đokovićem.

„Učim sve vreme. On je sve luđi i luđi“, rekao je Ivanišević kroz smeh:

„To mogu sada da kažem. Nema kraja ludilu. U pozitivnom smislu. Čovek je neverovatan. Ne znam kako to da opišem. Mislio sam da sam sve video, ali onda vidiš ovo. Verovatno ću još nešto novo videti. Neverovatno. Znam da je bio emotivan na terenu, nije bitno. Mi pričamo, on priča… ali kao što sam već rekao, način na koji je osvojio turnir, kako je igrao danas, bilo je dobrog, bilo je lošeg tenisa, ali nije važno jer je na kraju osvojio 10. titulu na Australijan openu. Borba između Španije i Srbije je kao u rukometnoj utakmici. 22:22 je trenutno. Sada će biti interesantna godina“.

Novak je nekoliko puta nakon poena oštro reagovao gledajući u Ivaniševića i tražio je od njega da mu daje savete, priča, da ima reakciju.

„Mogao bih o tome da pričam 10 dana. Ja sam bio teniser i bio sam isto pomalo lud. Razumem kako se oseća. Razumem emocije. Ovo je finale gren slema. Ne smeta mi. Ako će mu to pommoći, razgovarali smo već o tome. Ne smeta mi. Rekao sam mu ‘možeš da mi kažeš šta želiš, ali moraš da pobediš. U suprotnom, imaćemo problem’. Sve dok pobeđuje, dobro je“.

Komentari

Vaš komentar