Jedno novo ime: Ko će predstavljati Srbiju na ATP kupu?

Tenis 07. dec 202112:06 komentar
Adam Pretty/Getty Images

U utorak su organizatori najavili da će Novak Đoković predvoditi Srbiju na ATP kupu u Sidneju, a uz najboljeg tenisera sveta prijavljeni su još Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.

Odjeknula je u utorak ujutru vest da će Đoković putovati u Australiju i da će igrati u reprezentativnom takmičenju, koje u Sidneju počinje 1. januara.

Poznato je da svi koji putuju u Australiju moraju da budu vakcinisani, a prvi reket sveta nije želeo da otkrije je li primio vakcinu protiv virusa korona ili ne.

povezane vesti

Inostrani mediji preneli su da postoji opcija da Đoković i bez vakcine zaigra u Sideju, ako dobije posebnu dozvoli vlasi Novog Južnog Velsa, a onda u karantinu provede 14 dana.

Uz najboljeg tenisera sveta na spisku su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, koji su igrali i u Dejvis kupu.

Novo ime je Matej Sabanov. Momak rođen u Subotici je specijalista za dublove, trenutno je 96. na ATP listi u konkurenciji parova, a najčešće igra sa bratom blizancem Ivanom. Ovog leta braća su osvojila prvu ATP titulu na Serbia openu. Prethodno su igrali pod zastavom Hrvatske, a od ove godine predstavljaju Srbiju. Matej je na Vimbldonu igrao u paru sa Krajinovićem.

Koliko može Srbija sa ovim sastavom?

ATP kup ćete u direktnim prenosima moći da pratite samo na kanalima Sport kluba.