Koji su naredni koraci za Novaka Đokovića?

Tenis 14. jan 202208:39 > 08:53 26 komentara
Novak Đoković
AP Photo/Mark Baker via Guliver

Ministar za imigracije u australijskoj vladi Aleks Hok iskoristio je diskreciono pravo i poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću „jer je to u javnom interesu“, ali srpski teniser i dalje ima pravo da se žali na odluku i potencijalno nastupi na Australijen openu.

Profesorka na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, dr Džanina Baui, izjavila je da srpski teniser može da traži da sud pregleda odluku ministra.

Povezano:

Realno je da, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, da su šanse gospodina Đokovića da se uspežno žali na odluku ministra Hoka veoma male“, kaže dr Baui.

Dopisnik „Sidnej morning heralda“ i „Ejdža“ za inostrane poslove Entoni Galovej kaže da je ministar imao prava da ne žuri sa odlukom o ukidanju vize, ali i da Đokovićev pravni tim može da se žali da ministar nije na pravi način u obzir uzeo informacije kojima raspolaže.

Ukoliko do žalbe dođe, na sudu će proces ponovo voditi sudija Entoni Keli, koji je prvobitno presudio u korist srpskog tenisera. Đokovićev tim se nada da bi sve moglo da bude završeno do nedelje, kako bi osvajač 20 GS titula mogao da nastupi u prvom kolu u ponedeljak.

Ukoliko se Đoković ne bude žalio, on će biti deportovan odmah i u oba slučaja mu preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali ona nije obavezna već se može menjati u skladu sa odlukom Suda u Melburnu.

Prvi grend slem sezone, na kojem je Đoković trebalo da se bori za rekordnu desetu titulu, počinje 17. januara. Prvi protivnik Đokoviću koji je određen žrebom je njegov sunarodnik Miomir Kecmanović.

Komentari (26)

Vidi sve komentare