Krah Srba u Sinsinatiju: I Lajović poražen u prvom kolu

Tenis 18. avg 202109:07
Dušan Lajović
Izvor: REUTERS / AP Photo/Darko Vojinovic

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na mastersu u Sinsinatiju već u prvom kolu. Bolji od njega bio je Francuz Gael Monfis, koji je slavio sa 7:6 (0), 6:2.

Imao je Lajović znatno veći procenat ubačenog prvog servisa od rivala (71 naspram 45), ali je u razmenama diktirao ritam 22. teniser sveta. Dva puta je Srbin servirao za prvi set, imao je i dve set lopte na servis Monfisa, ali nije iskoristio svoje šanse. Na kraju je Francuz slavio maksimalnu pobedu.

povezane vesti

Srbin je uz brejk u uvodnom gemu poveo 3:1. Usledila je velika borba i Monfis je izjednačio na 3:3. Ipak, ponovo je oduzeo servis rivalu Lajović i stigao je do 5:3. Imao je srpski igrač potom i sve set lopte u devetom gemu, ali Francuz nije dozvolio novi brejk. Potom je Dušan i servirao za set, ali je ispustio gem bez osvojenog poena. Po još jedan brejk napravili su i jedan i drugi, pa je odlučivao dodatni gem. Tamo je apsolutno sve kontrolisao Francuz.

Od početka drugog seta je Monfis diktirao ritam igre, pa je brzo na semaforu pisalo 4:1. Uspeo je Lajović da vrati jedan brejk, ali je potom ponovo izgubio svoj servis gem. Francuz je bez problema dobio drugi set i prošao u narednu rundu.

Sledeći rival Monfisu biće Aleks de Minor, koji je prethodno u tri seta eliminisao Filipa Krajinovića.

Srbija je ostala bez predstavnika u Sinsinatiju, pošto su u prvoj rundi izgubili i Kecmanović i Đere.

Komentari

Vaš komentar