Kraj za Čilića, Fric zakazao duel sa Kordom

Tenis 13. apr 202216:32
Od Čilića je u tri seta bolji bio Tejlor Fric koji je posle dva sata i 16 minuta slavio rezultatom 6:3, 4:6, 6:4. Meč je za Čilića počeo na najbolji mogući način, odmah je osvojio poen na servis rivala, ali je Fric uzvratio istom merom u četvrtom gemu i vratio se u igru. Do novog brejka Fric je došao u osmom gemu da bi u narednom spasao tri brejk lopte, potvrdio brejk i time osvojio prvi set. Bez brejka se u drugom setu igralo sve do desetig gema iako je Čilić imao jednu brejk priliku u osmom gemu koji je bio i najduži u setu. Čilić je na najbolji mogući način iskoristio pad u Fricovoj igri i došao do brejka i uveo meč u treći set. Uspeo je Čilić da odoli i spase dve brejk lopte u trećem gemu, ali Fric je kako je treći set odmicao igrao sve bolje i ponovo je došao do brejk prilika, pa i brejka u sedmom gemu nakon čega je praktično rutinski priveo meč kraju. U osmini finala Fric će igrati protiv Sebastijana Korde koji je priredio u sredu veliko iznenađenje i pobedio Karlosa Alkaraza.
Izvor: Julian Finney/Getty Images

Hrvatski teniser Marin Čilić poražen je u drugom kolu mastersa u Monte Karlu.

Od Čilića je u tri seta bolji bio Tejlor Fric koji je posle dva sata i 16 minuta slavio rezultatom 6:3, 4:6, 6:4.

Meč je za Čilića počeo na najbolji mogući način, odmah je osvojio poen na servis rivala, ali je Fric uzvratio istom merom u četvrtom gemu i vratio se u igru. Do novog brejka Fric je došao u osmom gemu da bi u narednom spasao tri brejk lopte, potvrdio brejk i time osvojio prvi set.

Bez brejka se u drugom setu igralo sve do desetig gema iako je Čilić imao jednu brejk priliku u osmom gemu koji je bio i najduži u setu. Čilić je na najbolji mogući način iskoristio pad u Fricovoj igri i došao do brejka i uveo meč u treći set.

Uspeo je Čilić da odoli i spase dve brejk lopte u trećem gemu, ali Fric je kako je treći set odmicao igrao sve bolje i ponovo je došao do brejk prilika, pa i brejka u sedmom gemu nakon čega je praktično rutinski priveo meč kraju.

U osmini finala Fric će igrati protiv Sebastijana Korde koji je priredio u sredu veliko iznenađenje i pobedio Karlosa Alkaraza.

Komentari

Vaš komentar