Marjan Vajda trenira novog tenisera

Tenis 02. maj 202219:08 0 komentara
Marjan Vajda
chryslenecaillaud via Guliver

Slovački teniski trener Marjan Vajda našao je novi angažman posle završetka saradnje sa Novakom Đokovićem krajem 2021. godine – jedan od najtrofejnijih teniskih trenera u istoriji ubuduće će raditi sa sunarodnikom Aleksom Molčanom.

U Slovačkoj će u utorak biti organizovana konferencija za medije na kojoj će informacija zvanično biti objavljena, ali za sada se pretpostavlja da će Vajda sarađivati sa trenutnim Molčanovim trenerom Karolom Bekom.

*Vajda za SK: Mnogi su ljubomorni na Novakovu dominaciju

Molčan ima 24 godine, trenutno je 46. igrač sveta, što je najbolji plasman njegove karijere, a zasad nema nijednu ATP titulu u singlu. Jedno od dva finala igrao je u Beogradu 2021. godine, kada ga je pobedio Novak Đoković.

Vajda je najtrofejniji trener u istoriji tenisa kada govorimo o grend slem titulama – pod njegovim vođstvom Đoković ih je osvojio čak 20. Sa srpskim teniserom 57-godišnji Vajda je sarađivao u dva navrata – od 2006. do 2017. i od 2018. do 2022. godine.

Saradnju je sa Đokovićem prekinuo jer je želeo da se više posveti porodici i manje putuje.

Prethodno je radio sa Karolom Kučerom, a bio je i selektor slovačke Dejvis kup i Fed kup reprezentacije. Vajda je bio i teniser – kao profesionalac je nastupao od 1984. do 1994. i osvojio dve ATP titule.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!