Mekinro: Dopada mi se ponašanje Medvedeva

Quinn Rooney/Getty Images

Džon Mekinro, legendarni američki teniser, bio je jedan od retkih koji je stao u odbranu ponašanja Danila Medvedeva tokom meča polufinala Australijan opena protiv Stefanos Cicipasa.

Ruski teniser, koji je pobedom protiv Grka izborio finale protiv Rafaela Nadala, izgubio je kontrolu tokom drugog seta polufinala. Žestoko i prilično nepristojno je vikao prema glavnom sudiji tražeći da ovaj reaguje i kazni Cicipasa zbog navodnih uputa koje je Grk dobijao iz svoje lože.

Sledeći put treba da mu daš opomenu jer njegov otac stalno priča. Ako ne uradiš to, onda si kako bih to rekao, maca“, rekao je između ostalog Medvedev.

Mnogo prašine je podiglo ponašanje Medvedeva i velika većina je negativno komentirasala njegovo rečnik, ali ne i 62-godišnji Mekinro. To je i razimljivo jer je i sam Amerikanac tokom karijere ko zna koliko puta reagovao na sličan i mnogo gori način.

Verovatno pogrešnu osobu pitate za komentar tog slučaja. Iskreno volim da vidim emocije kod tenisera. Nekada smo mnoge gluposti na terenu izgovarali Konors i ja, Lendl takođe. Da, ponašali smo se na takav način, ali zbog toga je sve bilo zanimljivije, zar ne? Ponavljam, meni se to sviđa“ izjavio je Mekinro, koji je tokom karijere osvojio sedam Gren slem titula u singlu i devet u dublu.

Komentari (0)

Vidi sve komentare