Nadal demantuje: Ne znam za Monte Karlo

Tenis 28. mar 202310:21 1 komentar
Cameron Spencer/Getty Images

Samo nekoliko dana posle objave mastersa u Monte Karlu – da će Rafael Nadal igrati – sa Majorke stižu drugačije vesti.

– Još ne mogu da potvrdim da ću biti u Monte Karlu – kaže kralj šljake.- Uopšte mi nije jasno odakle ta informacija da ću ići u Monako. Da je tačna, ja bih je potvrdio, ali na žalost, nije tako.

Nadal je poslednji turnir odigrao još u Melburnu, kada je sredinom januara eliminisan u drugom kolu od Amerikanca Mekdonalda. Od tada se oporavlja od povreda.

– Nastavljam da radim po svom programu, ali zaista ne znam koji će mi biti sledeći turnir – dodaje Španac koji je sa novinarima razgovarao na jednoj akciji svoje fondacije u Palma de Majorci.- Sada sam u fazi pojačavanja tempa mog rada. Kada bih znao kada ću se vratiti na teren, rekao bih vam, ali ne znam.

Drugim rečima, nije mnogo realno da će se Nadal boriti za titulu u Monte Karlu. Jer ako sada, oko dve nedelje pre starta u Kantri klubu, nije siguran da će igrati, to znači da nema ni vremena da dostigne maksimalnu formu do početka. Naravno, to ne znači da neće učestovati, možda će odlučiti da na obali Mediterana zaigra kako bi se kasnije što brže vratio na maksimalan nivo. Njemu ionako nije glavni cilj pehar u Kantri klubu nego na Rolan Garosu.

– Želim da fizički budem 100 odsto spreman – objasnio je uslov pod kojim će ponovo igrati.- Moj stručni štab i ja pratimo situaciju svakog dana ali zaista ne želim da ulazim u nagađanja jer u ovom trenutku ne znamo koji će biti moj sledeći turnir.

Nadal je rekorder mastersa u kneževini sa 11 titula, ali nije pobedio još od 2018. Prošle godine nije igrao, a kako je sada 13. na svetu, najverovatnije neće biti među prvih osam nosilaca tako da neće biti slobodan na startu. Drugim rečima, za titulu bi mu trebalo šest pobeda, što je možda pretežak zadatak za njega ako fizički nije spreman.

Ako preskoči Monte Karlo, Rafu već nedelju dana kasnije čeka Barselona. Ako ni za ovaj turnir ne bude spreman, slede mastersi u Madridu i Rimu. Vremena za ulazak u formu do Francuskog opena ima dosta, ali samo pod uslovom da sve bude na svom mestu.

Kada se zna da Nadal još od prošlog Rolan Garosa nije osvojio nijednu titulu, da se na Vimbldonu predao, da je drugi deo sezone u 2022. katastrofalno odigrao, baš kao i januar 2023, jasno je da među njegovim navijačima nema mnogo osnova za optimizam.

Mada, s druge strane, on je bezbroj puta pokazao koliko je opasan kada je otpisan, u koliko je navrata put od povrede do velike titule prevalio u veoma kratkom roku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare